LHBT-ystävällisiä paikkoja

LHBT-ystävällisiä paikkoja

Tähän artikkeliin on koottu LHBT-ystävällisiä paikkoja pähkinänkuorimaisesti. Joukosta löytyy monenlaiseen makuun sopivia vapaa-ajankohteita. Kohteisiin tutustuminen aloitetaan Helsingistä, jotta on jo ehditty ihmettelemään uudenlaista sateenkaarilippua kaupungintalolla.

Tutustumiskierros jatkuu myös muihin Suomen kaupunkeihin, kuten Tampereelle ja Turkuun. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla on todettu esiintyvän tavallista useammin itsemurhaan liittyviä ajatuksia, joten samanhenkisen seuran löytäminen voi olla näille nuorille tärkeää.

Osa tässä artikkelissa esiteltävistä LHBT-ystävällisistä paikoista on toki tarkoitettu täysi-ikäisille LHBT-ihmisille, mutta monenlaiset itsetuntoon liittyvät vaikeudet ovat toki tuttuja ja yleisiä myös aikuisten LHBT-ihmisten keskuudessa.

Bear Park Cafe ”13” Kulmakahvio

Bear Park Cafe ”13” Kulmakahvio sijaitsee Karhupuistossa Helsingin Kalliossa, osoitteessa Agricolankatu 13. Tämän kahvilan myyntiartikkeleita ovat pikkusuolainen, leivonnaiset, virvokkeet, kaakao, tee ja kahvi. Kahvilassa voi lukea myös päivän lehtiä sekä joitakin aikakauslehtiä.

Fairytale-baari

Fairytale-baari on tunnettu pienenä homobaarina, joka löytyy Helsingin Kalliosta osoitteesta Helsinginkatu 7. Fairytale löytyy myös Facebookista.

Gay Nightclub Hercules

Gay Nightclub Hercules tunnetaan myös lempinimellä Herccu. Se sijaitsee Helsingissä osoitteessa Kaivokatu 8.

Mann’s Street

Mann’s Street profiloituu aikuisen väen baariksi. Tässä baarissa pääsee laulamaan karaokea ja kuuntelemaan iskelmää. Baaria kutsutaan myös Manniseksi ja Manskuksi. Se sijaitsee Helsingissä osoitteessa Mannerheimintie 12 A, toisessa kerroksessa.

Sauna Vogue

Sauna Vogue tunnetaan homosaunana. Helsinkiläinen Sauna Vogue sijaitsee osoitteessa Sturenkatu 27 a, viidennessä kerroksessa.

Bar Yöhuikka

Bar Yöhuikka löytyy Oulusta ja se tunnetaan homobaarina. Bar Yöhuikka on avoinna viikonloppuisin ilta-aikaan. Baari löytyy Oulusta osoitteesta Asemakatu 20.

Mixei

Mixei on tunnettu homobaari Tampereella. Se sijaitsee osoitteessa Itsenäisyydenkatu 7-9.

suXes

Turkulainen suXes on tullut tunnetuksi iloisten ihmisten seurusteluravintolana. Ravintolan ilmapiiri onkin avoin ja hyväksyvä. Se löytyy osoitteesta Yliopistonkatu 9.

Turun Kirjakahvila

Turun Kirjakahvila on trans- ja queer-väen suosiossa. Kirjakahvilaa sekä vaihtoehtokulttuuritilaa pyöritetään pääasiassa vapaaehtoisten voimin. Kirjakahvila on erityisesti hyvästä kahvista nauttivan lukutoukan valinta! Turun Kirjakahvila sijaitsee osoitteessa Vanha Suurtori 3, Brinkkalan sisäpiha.

Valtakunnallisten järjestöjen toiminta

Monet valtakunnallisesti toimivat järjestöt tarjoavat myös monipuolista HLBT-toimintaa. Tällaisia järjestöjä ovat esimerkiksi Seta ry, Mummolaakso ry, Amnestyn sateenkaariverkosto, Sateenkaariperheet ry ja Positiiviset ry.

Lisätietoa valtakunnallisten järjestöjen toiminnasta löytyy esimerkiksi järjestöjen Facebook- ja verkkosivuilta. Tällaisia sivuja aktiivisesti seuraamalla pysyykin helposti ajan tasalla järjestöjen tarjoamista vaihtoehdoista.