LHBT-resursseja

Vaikka bearparkcafe.net käsitteleekin LHBT-teemaa hyvin monenlaisista näkökulmista käsin, halusimme silti kerätä tähän artikkeliin listan LHBT-resursseista, jotka tarjoavat lisätietoa aiheeseen liittyen. Jos aihe kiinnostaa sinua, kannattaa hyödyntää tämä LHBT-työkalupakki.

Seta ry

Seta ry on yksi Suomen tunnetuimmista seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavista järjestöistä. Seta on toiminut Suomessa jo 45 vuotta. Sen verkkosivut löytyvät osoitteesta seta.fi ja sivusto tarjoaa runsaasti sateenkaaritietoa.

Se kertoo myös LHBT-yhteisön ajankohtaisista asioista sekä ihmisoikeuskysymyksiin liittyvistä asioista. Setalta löytyy myös oma kauppa.

Seta ry on koonnut kattavan sateenkaarisanaston, joka kuvaa sukupuolten moninaisuutta. Jos sukupuolen moninaisuuteen liittyvät termit ovat hakusessa, on tästä sanastosta hyvä aloittaa.

Tiedätkö esimerkiksi mitä tarkoittaa androgynia, cis tai cisnormi? Ellet tiedä, auttaa Seta ry:n sateenkaarisanasto sinua ottamaan nämä termit haltuun! Löydät sanastosta selityksen myös esimerkiksi sellaisille termeille kuin intersukupuolisuus, neutri, sosiaalinen transitio, sukupuoleton, sukupuolidysforia ja transfobia.

Sanasto on hyödyllinen myös esimerkiksi sellaisille henkilöille, jotka kohtaavat työssään sukupuolivähemmistöihin kuuluvia henkilöitä ja pelkäävät loukkaavansa heitä käyttämiensä väärien termien vuoksi. Toisinaan vieraat termit voivat jopa vaikeuttaa toisen osapuolen ymmärtämistä sekä aiheuttaa turhia ennakkoluuloja.

Mummolaakso ry

Mummolaakso ry on lesbo- ja bi-naisten järjestö. Mummolaakso ry on perustettu 13. elokuuta 1994 Helsingissä Vapautuspäivien aikaan ja se järjestää esimerkiksi erilaisia tapahtumia. Yhdistysten jäsenten tavoitteena on olla tulevaisuudessa viisaita, villejä ja vahvoja mummoja. Yhdistyksen verkkosivut löytyvät osoitteesta mummolaakso.fi.

Sateenkaariperheet ry

Sateenkaariperheet ry korostaa perheiden moninaisuutta. Se tarjoaa sateenkaariperheille suunnattua toimintaa ja tukea sekä tietoa ja koulutusta. Se on myös aktiivisesti mukana vaikuttamistyössä. Sateenkaariperheet ry on ottanut kantaa esimerkiksi hallituksen esitykseen uudesta vanhemmuuslaista.

Sateenkaariperheet ry:n mielestä lakiehdotus ei parantaisi sateenkaariperheissä elävien lasten oikeuksia ja asemaa. Sateenkaariperheet ry:n mielestä on erityisen tärkeää korostaa lapsen oikeutta jokaiseen vanhempaansa, minkä vuoksi Sateenkaariperheet ry:n mielestä olisi tärkeää käynnistää välittömästi aiheeseen liittyvä laaja selvitystyö.

Sateenkaariperheet ry:n verkkosivusto löytyy osoitteesta sateenkaariperheet.fi. Sivustolta löytyy esimerkiksi yhdistyksen tapahtumakalenteri. Sivuston ajankohtaisia tapahtumia sekä uutisia voi seurata myös tilaamalla sivuston uutiskirje omaan sähköpostiin.